okuduk hocam okuduk da ne yorum yapabiliriz ki. ben misal geçmek istiyorum ama torpil lazım. dayım yok nasıl geçeyim Allahınızı severseniz. yazınız için çok teşekkürler bu arada.
hocam adalet bakanlığında mübaşir olarak görev yapmaktayım formasyon sertifikası alacağım ondan sonra denetimli serbestlik öğretmenliğine geçmek için nasıl bir yol izleyeceğim sınavlara mı gireceğim yoksa bireysel başvuru ile geçiş mümkün mü acaba ? bilgilendirirseniz teşekkür ederim.
Coşkun Bey; denetimli serbestlik öğretmenliğine geçebilmek için öncelikle denetimli serbestlik müdürlüklerinde veya cezaevlerinde ikm, katip, memur kadrolarında çalışıyor olmak şartı var.Mevcut görevde yükselme yönetmeliğine göre adliyelerde mübaşir vb. memuriyette görev yapan öğretmen kökenli memurlar ünvan değişikliği sınavına girme hakları bulunmuyor. Şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz.Önce denetimli serbestlik veya cezaevlerine atamanızı yaptıracaksınız.bu kurumlarda mübaşir kadrosu bulunmadığından düz memur olarak naklinizi isteyeceksiniz.Daha sonra ilk açılacak olan ünvan değişikliği sınavına girip,başarılı olduktan sonra öğretmen olarak atamanız yapılacaktır. Şansınız ve bahtınız açık olsun..
hocam öncelikle bilgilendirildiğiniz için teşekkür ederim. kurumlararası geçiş ile öğretmen olmak için gerekli şartları ve nasıl bir prosedür izlendiğini öğrenmek istiyorum. kpss'ye girmek mi gerekiryor yoksa kurumların muvafakiyet vermesi yeterli midir? belirli bir hizmet yılı şartı var mıdır? meb nasıl bir prosedür izliyor bilgilendirirseniz teşekkürler.
Coşkun Bey; Kurumlararası geçişte Milli Eğitim Bakanlığının mezun olduğunuz branşla ilgili kontenjan açması durumunda kurumunuz muvafakat verirse başvuru yapabilirisiniz.Başvuru yapanlar arasında hizmet yılı fazla olandan başlanarak atama yapılır.Bu durumda on yıl, on beş yıl hizmeti bulunanlar öncelikle atanır.
hocam teşekkür ederim. bilgilendirdiğiniz sağolun bunun takibini nasılı yapacağıma belirli tarihlerde arasında meb kadro açıyor yoksa alenen mi oluyor kurumlararası geçiş eğitim öğretim yılı başında mı olur tahminen yoksa herhangi bir tarihte olabilir bunun takibini meb sitesinden mi yoksa başka bir yerden yapacağım bilgilendirirseniz teşekkür ederim. çok sağolun ilginiz için
Coşkun Bey; Milli Eğitim Bakanlığı genelde Ağustos ayında meb.gov.tr üzerinden başvuruları kabul ediyor.Bu başvuruları, 1-İlk defa atanma başvurusu, 2-Kurumlarası atama başvurusu, 3-istifa sonrası yeniden atanma talebi başvurusu, şeklinde üç ayrı kategoride kabul ediyor. Bir ay sonraki Milli Eğitim bakanlığı öğretmen başvurularını takip edin.Branşınızla ilgili kurumlararası kontenjan açılmış ise başvuru yapabilirsiniz.İnternetten başvuru yapıp, milli eğitim müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor.Ama onay sırasında muvafakat belgesi şartı olur mu onu bilemem.Başvurular açıldığında kimlerin başvurabileceği konusunda açıklamaları okuyun..
Benay Hanım, DS uzmanlığı için öncelikle KPSS puanınızın olması gerekiyor.Sonra Adalet Bakanlığının sizin branştan alım yapmasını bekleyeceksiniz.Onun için duyuruları iyi takip ediniz.Atanma talebiniz kabul edildikten sonra sözlü mülakata çağrılacaksınız.Sözlü mülakattan sonra öncelikle ihtiayça duyulan DS'lere atanmanız gerçekleşir.Şansınız ve abhtınız açık olsun...
hocam çok sağolun teşekkür ederim. bir sorum daha olacak size kurumlararası öğretmenliğe geçiş için kpss şartı var mı sadece kpss puanımı mı baz alınır yoksa açılan branşlardaki açık ya da kurumdaki hizmet yılı mı baz alınır yüksek puan almak gerekli midir? meslek liseleri için kurumlararası geçiş ile öğretmen alımı her yıl oluyor mu? her yıl kpss'ye girmem gerekiyor mu? yoksa girdiğim kpss puanı iki yıl mı geçerli olacak bunun hakkında bilgi verirseniz? bir de hocam kurum muvafakat vermez ise muvafakat alana kadar atanma hakkım devam eder mi yoksa hakkımı kaybeder miyim? bu hakkı kullanmamın belli bir süresi var mı ? yoksa muvafakat alana kadar hakkım devam eder mi? çok teşekkür ederim. hocam sağolun
Coşkun Bey, 1)Milli eğitimin kurumlararası öğretmen alımı neredeyse her yıl değişikliğe uğruyor.Bundan 5-6 sene öncesine kadar diğer kurumlarda çalışan öğretmen kökenli bir memur meb'e başvurduğunda hizmet yılı öncelikli olmak üzere ataması yapılıyordu.Daha sonra kurumlararası geçiş yapabilmek için ilgili branşta yeterli kpss puanı şartı kondu.Geçen yılki alımlarda ise kpss şartı aranmadan kurumlararası geçiş başvuruları kabul edildi.Önümüzdeki Ağustos'taki alımlarda başvuru şartları ne olur bilemem. 2)Kurumlararası başvurunuz kabul edilip atamanız yapılmış ve kurumunuz muvafakat vermemiş ise hemen idare mahkemesine dava açıyorsunuz.Yaklaşık bir yıllık dava süreci sonunda almış olduğunuz eğitim formasyonunu dikkate alan mahkeme sizin Meb'e geçişinize onay veriyor.Mahkeme sonuçlanıncaya kadar atanma hakkınız saklı kalıyor.
Merhaba hocam. Cezaevi öğretmenliğini kazandım cezaevi ve dsm öğretmenliği hakkında çok kararszim DSM de öğretmen ne iş yapar dsmler arasında tercih yaparken neye gore yapmalıyız cezaevlerine gore mi yapalım mesala tercihler de Edirne zonguldak gebze arasında kararsız lim yaşıyorum neye gore tercih yapayim :( yoksa cezaevi daha mi iyi? DSM ve cezaevi öğretmenliği arasinda ne kadar fark var.?
Selim Bey; Cezaevi öğretmenliği ile DS öğretmenliği arasında çok büyük farklar var. 1)Cezaevleri kapalı bir alan ve olumsuz şartları çok.Bir çalışan olarak bile bir sürü haktan kısıtlamanız olacak, her gün aranacaksınız, iş yükü fazla.Cezaevinde DS'ye göre maaşlar aynı, sadece ek ders ücreti %25 daha fazla buda aylık ortalama sınav ücretleriyle beraber 1500'ü bulabilir. 2)DS'ler şehir içinde, halkla içiçe, tamamen özgür bir ortamda, standart bir işle meşgul olcaksınız. Ben 11 yıl cezaevinde çalıştıktan sonra DS'ye geçiş yaptım.Bana soracak olursanız DS'yi tercih edin, derim.Kararı verecek olan sizsiniz.Bahtınız ve şansınız açık olsun..
hocam öncelikle bu bilgilendirmelere ayırdığınız vakit için teşekkürler benim de bir kaç sorum olacaktı ben adliye katibiyim ve ds uzmanlığına başvurmayı düşünüyorum 1- Bizler ünvan değişikliği sınavına mı giriyoruz, girmiş olduğumuz sınavda 70 taban puanı bizleri de etkiliyor mu yoksa en yüksek puandan en düşüğe sıralama mı oluyor/ 2- Ds uzmanı olmamız için girmemiz gereken ünvan değişikliği sınavı her sene yapılıyor mu ve ortalama kaç alım yapılmakta/ 3- Mezun olduğumuz bölümün formasyonunu almış olduktan sonra herhangi bir önemi var mıdır yoksa sadece formasyon yeterli olmakta mıdır? 4- 2015 yılı itibari ile ortalama maaşları ek ödemeleri ile birlikte ne kadardır? 5- Bu sınava hazırlanırken bilinen bir kaynak var mıdır yoksa herkes kendi imkanı dahilinde kaynaklardan mı çalışıyor? Sorularımı vakit ayırıp da cevaplamanız dileğiyle şimdiden teşekkürler
Resul Bey; Sorularınıza sırasıyla cevap vermeye gayret edeceğim, 1)Mevcut ünvan değişikliği yönetmeliğine göre adliye çalışanları cezaevi ve Denetimli serbestlik öğretmenliği sınavına başvuramıyorlar.Bu yüzden formasyonunuz var ise ve branşınıza kontenjan ayrılmışsa Ağustos ayındaki Meb öğretmen atamalarına kurumlararası atama başvurusu yapabilirisniz. 2)Sınavlar her yıl yapılıyor ve bazen 25 bazen 50 kişilik atama kontenjanı ayrılmakta. 3)lisans mezunları için formasyon belgesinin olması yeterlidir. 4)2015 yılında ds uzmanı öğretmenlerin ortalama maaşları 2500 lira, aylık ek ders ücretleri 850 lira olmak üzere toplam 3350 liradır 5)sınava pegem akademinin Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınav hazırlık kitabıyla hazırlanabilirsiniz. Şansınız ve bahtınız açık olsun...
hocam cevaplarınız için teşekkür ederim de atama kısmını tam olarak çözemedim ds de çalışan bir arkadaşla konuştuğumuzda öğretmen olarak başvurabilirsiniz demişlerdi adliye çalışanına bu yol kesinlikle kapalı mı?
Resul Bey, 2015 yılı görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınav yönetmeliğinin ilk bölümü aşağıdaki gibidir. Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatında münhal bulunan Ceza İnfaz Kurumu ikinci müdürü, denetimli serbestlik müdür yardımcısı, idare memuru, şef, sayman, öğretmen ve infaz ve koruma başmemuru kadroları için 28/10/2005 tarih ve 25980 sayılı resmi gazetede yayımlanan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda görevde yükselme sınavı ile 110 ceza infaz kurumu ikinci müdürü, 45 Denetimli Serbestlik müdür yardımcısı, 100 idare memuru, 25 şef, 25 sayman ve 250 infaz ve koruma başmemuru; unvan değişikliği sınavı ile 50 öğretmen alımı yapılacaktır.
Sınav 8 Mart 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da yapılacaktır. Başvurular 9 - 20 Şubat 2015 tarihleri arasında www.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.
Adaylar açılan sınavlardan sadece birini tercih etmek suretiyle başvuru yapabilecektir. Belirtilen başvuru şartlarının sınava son başvuru tarihi (20 Şubat 2015) itibariyle taşınıyor olması gerekmektedir.
"Sınava sadece ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlükleri ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri personeli eğitim merkezlerinde görevli personel başvurabilecektir. Başka kurumlarda görev yapan personel başvuramayacaktır."
teşekkür ettim hocam bilgileriniz için bu durumda ya talepte bulunup cezaevi personelliğine geçerek oradan sınav başvurusu yapmamız gerekiyor ya da dışardan öğretmenliğe hazırlanmamız gerekiyor.
Merhana hocam.Cezaevi katipliğini kazanmış bir edebiyat öğretmeniyim.Denetimli Serbestlik Öğretmenliği için başvuracağım sınavda herhangi bir çalışma yıl sınırı var mı yoksa her zaman başvurabilir miyim?bir de cezaevi öğretmenliği denetimli serbestlik öğretmenliği aynı sınavla mı alınıyor bilgi verirseni sevinirim.
Seçil Hanım; Ünvan değişikliği sınavına katılabilmek için aday memurluk sürecini bitirmek yetiyor.Şartlarınız uyduğu sürece her yıl sınava katılabilirisniz.Cezaevi öğretmenliği ve denetimli serbestlik öğretmenliği aynı sınavla alınıyor.Sınavı kazananlara tercih listesi sunuluyor.Tercih listesinde hem cezaevi hemde ds'lerdeki ihtiyaç duyulan kadrolar ilan ediliyor.Size 18 tercih hakkı veriliyor ve tercih ediyorsunuz.Cezaevi istemez iseniz sadece ds öğretmenliği kadrolarını tercih edebilirisniz.Ama bu durumda atanma şansınız azalır.Şansınız ve bahtınız açık olsun...
Seçil Hanım; en önemli şartı yazmayı unutmuşum.Ünvan değişikliği sınavına katılabilmek için Adaylık kalktıktan sonra 3 yıl çalışma şartı var.Yolunuz açık olsun...
Anladım hocam teşekkür ederim.peki benim daha önce sigortalı çalıştığım dört yılım var milli eğitimde ücretli öğretmenlik yapmıştım.onu yıl olarak saydırabiliyor muyum yoksa illa katiplilte üç yılımı doldurup öyle mi başvurabilirim? Bu da biraz Ali Tezel sorusu gibi oldu ama kusura bakmayın :)
Hocam bu yıl mart ayında yapılan sınavda öğretmenliğe geçişte başvuru şartı şu şekilde...- Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.(Öğretmen olarak atanacaklar için, Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutulacak Derslere İlişkin Esaslar'da belirtilen ve ilân tarihindeki çizelgede sayılan yükseköğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi dışındaki bölümler için Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını tamamlamış olmak) 3 yıl görev süresinden bahsedilmiyor ben mi yanlış okudum acaba yoksa değişmiş olabilir mi?
Seçil Hanım, yanlış bilgi için özür dilerim.Aklımda üç yıl şartı kalmış...Bende yönetmeliğe tekrar baktım.Üç yıl şartı bulunmuyor.Siz doğru okumuşsunuz...
Mehmet Hocam, üç yıl önce kamuoyuna duyurmdan meb'ten 200'e yakın öğretmen cezaevi ve denetimli serbestliğe alındı.Üç yıldır bir daha alım yapılmadı.Ama çok kuvvetli bir referans bulursanız neden olmasın?Yolunuz açık olsun...
Hocam iyi günler. Adliyede Zabıt Katibi olarak 3 yıldan fazladır çalışıyorum ayrıca eğitim fakültesi mezunuyum (fen ve teknoloji öğretmenliği). Daha öncede size sormuştum adliye çalışanları ds ye öğretmen olarak giremiyor çünkü sınava başvuramıyor. Peki ben sınavsız bir şekilde adliyeden ds ye düz memur olarak geçebilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Hocam iyi günler. Adliyede Zabıt Katibi olarak 3 yıldan fazladır çalışıyorum ayrıca eğitim fakültesi mezunuyum (fen ve teknoloji öğretmenliği). Daha öncede size sormuştum adliye çalışanları olarak ds ye öğretmen olarak giremiyoruz çünkü sınava başvuramıyoruz. Peki ben sınavsız bir şekilde adliye katipliğinden ds ye düz memur (infaz koruma memuru kadrosu) olarak geçebilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Ahmet Bey, yıllık izinde olduğum için mesajınızı geç gördüm.Adliye zabıt katipliğinden cezaevi zabıt katipliğine geçmek için hiç bir engel yoktur, sınava da gerek yok.Tayin talebinde bulunmanız yeterlidir.Cezaevlerinden adliyeye geçmek için çok talep olsada, adliyeden cezaevine geçmek isteyen memur bulanamadığından tayin talebiniz kabul edilecektir.Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Merhaba Mustafa Bey benimde bir sorum olacaktı. Ben engelli öğretmen olarak atandım ve mesleğimde verimli olamadığıma karar verdim. Daha adaylık sürecindeyim ama sağlığım ciddi anlamda kötüye gitmeye başladı. Denetimli serbestliğe geçiş yapabilir miyim?
Sevilay Hocam,denetimli serbestliğe geçebilmek için adaylık süreciniz bittikten sonra Ankara'da bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne dilekçeyle başvurmanız gerekiyor.Bizzat giderek durumunuzu anlatırsanız size yardımcı olacaklardır.Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Merhaba Mustafa Hocam. denetimli serbestlik öğretmenliğine okul öncesi öğretmenleri de geçiş yapabilir mi. 4 yıldır kadrolu çalışmaktayım, benim geçiş için dilekçeyle mi başvurmam lazım yoksa görevde yükselme sınavıyla mı alım oluyor. Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Hocam merhaba; şahsen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne geçiş için dilekçe vermeniz yeterli.Size mutlaka olumlu veya olumsuz cevap verilecektir.Ama bildiğim kadarı ile şu aralar geçiş başvuruları kabul edilmiyor.Siz yinede şansınızı deneyin.Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Merhabal hocam; sosyologtan mezun ve şu an okul öncesi öğretmeni olarak milli eğitim bakanlığına atanip ve zorunlu hizmet bölgesinde 4.yılını bitirdikten sonra adalet bakanlığının denetimli serbestlik öğretmenliğine başvurmasının koşulları nelerdir? Saygılarımızla.
Cengiz Hocam merhaba, Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne geçiş için zorunlu hizmet bölgesinde 4 yıl çalışmanıza gerek yok.Milli Eğitime atanıp adaylık süreciniz bittikten sonra Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne geçiş için dilekçe vermeniz yeterli.Size mutlaka olumlu veya olumsuz cevap verilecektir.Yolunuz ve bahtınız açık olsun..
hocam merhaba benim de bir sorum olcaktı. fen ve teknoloji öğretmenliği mezunu olup çalışma bakanlığında iş ve meslek danışmanı olarak çalışmaktayım. denetimli serbestlik bünyesine öğretmen olarak kurumlar arası geçiş yapabilir miyim ? yapabilirsem şartları nelerdir acaba ? bu arada hizmet yılım 4
Mustafa Bey;Geçiş yapabilirsiniz.Kendi kurumunuzdan alacağınız muvafakat belgesi ile Anakara'da bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne dilekçe ile (şahsen başvurursanız ve Genel Müdür yardımcılarından biriyle görüşürseniz daha iyi olur) başvurduğunuzda olumlu veya olumsuz size cevap verilecektir.Başka hiç bir şart aranmamaktadır... Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Merhabalar. Ben Adliyede zabıt katibi olarak 5 yıldan fazladır görev yapmaktaytayım. Edebiyat mezunuyum, formasyon belgemi almaya 1 ay kaldı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne öğretmen olarak başvurmak istiyorum. Lakin okuduğum kadarıyla Ceza ve Tevkif evlerinde çalışma şartı aranıyormuş, merak ettiğim mevzu şu; bu yıl görevde yükselme açılacak mı açılırsa şartları geçen seneki gibi mi olur. Yani Adalet Bakanlığında çalışanlar başvuramaz mı, illaki ceza ve tevkifte mi çalışmamız gerekiyor? şimdiden teşekkür ederim.
Mevcut yönetmeliğe göre sadece cezaevi DSM çalışanları görevde yükselme sınavlarına giriyorlar.Bu yılki görevde yükselme başvuruları Ekim ayında yapılacak
Merhaba...Sorum şu; adalet bakanlığında zabıt katibi olanlar görevde yükselme sınavı ile denetimli serbestlikte öğretmen olabiliyorlar mı yoksa sadee cezaevi katipleri mi başvuru yapabiliyor?Bir de 4/b li personel görevde yükselme sınavına başvurabiliyor mu?Teşekkürler
hocam ben istanbulda 4 yıldır görev yapan edebiyat öğretmeniyim. Babam cezaevi müdürü. Cezaevi öğretmenliğine geçmek istiyorum. İmkansız mı acaba? Cevap verirseniz sevinirim.
Ömer Hocam, Milli Eğitim Bakanlığı kadrosundan Adalet Bakanlığına yatay geçiş için herhangi bir engek yok.Geçiş yapmak için CTE Genel Müdürlüğüne şahsen dilekçe ile başvurabilirsiniz.Babanız gerekli referansı bulabilirse çok kolay olur.Şansınız, bahtınız ve yolunuz açık olsun...
Mustafa hocam cevap için teşekkürler. Son bir sorum daha olacak. Eşim İstanbul'da üniversitede okuyor. Ben de mecburen eğer kısmetse İstanbul cezaevlerinden birinde görev yapmak istiyorum. Bakanlık hiç alası olmayan bir yere gönderebilir mi yoksa İstanbul'da açık var mıdır acaba?
İstanbulda Silivri cik kampüs, metris,Bakırköy, Kartal,Maltepe gibi bir çok cezaevi ve Avrupa-Anadolu DSM olmak üzere elliye yakın kurum var.İstanbul twrcihinizi Genel müdürlük kabul edecektir.Ama siz Kocaeli ve Gebze seçeneklerinide düşünün.Sizi doğuyada göndermek isteyebilirler...püf noktası kuvvetli bir referansınız olması...
Merhabalar hocam ben kamu yönetimi mezunu ve formasyon almış ve atanmamis bir adalet öğretmeniyim 2016 kpss den 71 puanım var izlemem gereken yol nedir acaba yardimci olur musunuz
Nazlı Hanım,71 puanla önce ikm veya cezaevi zabit katipliği sınavını kazanmanız ve adaylık kalkınca unvan değişikliği sınavına girerek cezaevi veya ds öğretmeni olma imkanı yakalayabilirsiniz..
Çok teşekkür ediyorum Hocam. Bir sorum daha olacak .4senelik sınıf öğretmeni olduğumu söylemiştim Bizim DS geçişimiz nasıl olur Hala böyle bir geçiş var mı?Şimdiden teşekkürler.
Rabia Hanım, halihazırda DS'ye geçişler kapalı.6 yıldır DS öğretmen ihtiyacını kurum içi çalışan formasyonlu ve eğitim fak.mezunu memurlar arasından karşılıyor...
iyi gunler hocam adalet bakanlığında aile mahkemesinde uzman olarak çalışıyorum kurumlar arası geçiş ile DS ye geçebilir miyim geçişler nasıl oulyor bununla ilgili bilgi verebilir misiniz
Aysel hanım, DS'lerde uzman kadrosu olmadığından uzman olarak geçiş yapamazsınız.Halihazırda görev yapan psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog ve öğretmenler uzman olarak adlandırılsada özlük hakları uzman değildir.Siz yinede CTE genel müdürlüğüne dilekçeyle başvurursanız resmi bir cevap alabilirsiniz...
Hocam merhaba. Verdiğiniz bilgiler ve yardımlarınız için çok teşekkür ederiz. 10 yıllık sınıf öğretmeniyim. bu gün DS de öğretmen olabilmek için gerekli evrakları hazırladım ve gönderdim. Bakalım olumlu sonuç çıkacak mı? İhtiyaç durumu ne durumda şu sıralar acaba?
merhaba hocam ben de adliyede 7 yıllık katibim. Formasyon aldıktan sonra denetimli serbestlikte ben de öğretmenliğe geçiş yapmak istiyorum. Denetimli Serbestliğe tayin istedikten sonra atamam yine bulunduğum ildeki denetimli serbestliğe yapılır mı yoksa herhangi bir ildekine de gönderilme durumu oluyor mu?
Nur Hanım merhaba, önce ünvan değişikliği sınavını kazanmanız gerek.Atamanız ihtiyaç duyulan illerde ya cezaevine yada DS' ye çıkabilir.Atandıktan sonra en az 2 yıl bulunduğunuz yerde görev yapma şartı var.Eş durumu bile olsa 2 yıl klacaksınız.
Merhaba Mustafa Bey! MEB öğretmeniyim. 23 yıl bitti. MEB den ayrılmak ve DS öğretmenliğine geçmek istiyorum. Normalde eğitim fakültesi mezunuyum. Ayrıca 4 yıllık sosyoloji bölümünü de bitirdim. Ne yapmalıyım? Geçme şansım var mı? Yoksa hiç uğraşmaya bile gerek yok mu? Şimdiden teşekkürler.
merhabalar Mustafa Bey, bilgileriniz çok aydınlatıcı bunun için teşekkürler. ben 2021 yılı için mülakata hak kazandım. 15 kişi içinden 5 kişi seçecekler. yalnız mülakat sorularını kestiremiyorum. diğer bütün alanlarda mülakat soruları hemen hemen tahmin edilirken bu alanda kendi alanınızdan demiş. acaba eğitim bilimleri mii kendi alanımız olan yoksa cezaevleri ile ilgili mi yoksa cezaevi öğretmenliği mi bilemedim bir türlü.
Bu yazımı bugüne kadar 1940 kişi okumuş ama hiç yorum yazan olmamış...
Mustafa Küçük
18.2.2015
hocam bızde adalet bakanlıgının unvan değişiklıgı sınavlarına gırdık sonucları beklıyoruz yazdıklarınızın bizim için rehber yapacagına şüpheniz olmasın
selin
16.4.2015
Selin Hanım; inşaallah sınavı kazanır ve öğretmenliğe merhaba dersiniz...Yorumunuz için çok teşekkür ederim....
Mustafa MISTIK
16.4.2015
okuduk hocam okuduk da ne yorum yapabiliriz ki. ben misal geçmek istiyorum ama torpil lazım. dayım yok nasıl geçeyim Allahınızı severseniz. yazınız için çok teşekkürler bu arada.
yusuf
20.4.2015
Yusuf Bey kardeşim, yorumunuz için çok teşekkür ederim.Yolunuz ve bahtınız açık olsun...
Mustafa MISTIK
22.4.2015
Ben o 2012 yilinda norm fazlasi olup gecenledenim. Ama simdi geri donmek istiyorum. Buna imkan var mi acaba?
ogretmen
17.6.2015
CTE ilginç bir kurum.Referans bulursan Meb'e geçebilirsiniz ama normal prosedürde geçişe izin verilmiyor.Bahtınız açık olsun...
Mustafa MUĞULBEYLİ
17.6.2015
hocam adalet bakanlığında mübaşir olarak görev yapmaktayım formasyon sertifikası alacağım ondan sonra denetimli serbestlik öğretmenliğine geçmek için nasıl bir yol izleyeceğim sınavlara mı gireceğim yoksa bireysel başvuru ile geçiş mümkün mü acaba ? bilgilendirirseniz teşekkür ederim.
coşkun
30.6.2015
Coşkun Bey; denetimli serbestlik öğretmenliğine geçebilmek için öncelikle denetimli serbestlik müdürlüklerinde veya cezaevlerinde ikm, katip, memur kadrolarında çalışıyor olmak şartı var.Mevcut görevde yükselme yönetmeliğine göre adliyelerde mübaşir vb. memuriyette görev yapan öğretmen kökenli memurlar ünvan değişikliği sınavına girme hakları bulunmuyor.
Şöyle bir yöntem deneyebilirsiniz.Önce denetimli serbestlik veya cezaevlerine atamanızı yaptıracaksınız.bu kurumlarda mübaşir kadrosu bulunmadığından düz memur olarak naklinizi isteyeceksiniz.Daha sonra ilk açılacak olan ünvan değişikliği sınavına girip,başarılı olduktan sonra öğretmen olarak atamanız yapılacaktır.
Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
30.6.2015
hocam öncelikle bilgilendirildiğiniz için teşekkür ederim. kurumlararası geçiş ile öğretmen olmak için gerekli şartları ve nasıl bir prosedür izlendiğini öğrenmek istiyorum. kpss'ye girmek mi gerekiryor yoksa kurumların muvafakiyet vermesi yeterli midir? belirli bir hizmet yılı şartı var mıdır? meb nasıl bir prosedür izliyor bilgilendirirseniz teşekkürler.
coşkun
1.7.2015
Coşkun Bey;
Kurumlararası geçişte Milli Eğitim Bakanlığının mezun olduğunuz branşla ilgili kontenjan açması durumunda kurumunuz muvafakat verirse başvuru yapabilirisiniz.Başvuru yapanlar arasında hizmet yılı fazla olandan başlanarak atama yapılır.Bu durumda on yıl, on beş yıl hizmeti bulunanlar öncelikle atanır.
Mustafa MUĞULBEYLİ
1.7.2015
hocam teşekkür ederim. bilgilendirdiğiniz sağolun bunun takibini nasılı yapacağıma belirli tarihlerde arasında meb kadro açıyor yoksa alenen mi oluyor kurumlararası geçiş eğitim öğretim yılı başında mı olur tahminen yoksa herhangi bir tarihte olabilir bunun takibini meb sitesinden mi yoksa başka bir yerden yapacağım bilgilendirirseniz teşekkür ederim.
çok sağolun ilginiz için
coşkun
3.7.2015
Coşkun Bey; Milli Eğitim Bakanlığı genelde Ağustos ayında meb.gov.tr üzerinden başvuruları kabul ediyor.Bu başvuruları,
1-İlk defa atanma başvurusu,
2-Kurumlarası atama başvurusu,
3-istifa sonrası yeniden atanma talebi başvurusu,
şeklinde üç ayrı kategoride kabul ediyor.
Bir ay sonraki Milli Eğitim bakanlığı öğretmen başvurularını takip edin.Branşınızla ilgili kurumlararası kontenjan açılmış ise başvuru yapabilirsiniz.İnternetten başvuru yapıp, milli eğitim müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor.Ama onay sırasında muvafakat belgesi şartı olur mu onu bilemem.Başvurular açıldığında kimlerin başvurabileceği konusunda açıklamaları okuyun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
7.7.2015
merhabalar coşkun bey. ben felsefe öğretmenliği mezunuyum. henüz bir yere atanmadım. Ds uzmanlığına başvurmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
benay
6.7.2015
Benay Hanım, DS uzmanlığı için öncelikle KPSS puanınızın olması gerekiyor.Sonra Adalet Bakanlığının sizin branştan alım yapmasını bekleyeceksiniz.Onun için duyuruları iyi takip ediniz.Atanma talebiniz kabul edildikten sonra sözlü mülakata çağrılacaksınız.Sözlü mülakattan sonra öncelikle ihtiayça duyulan DS'lere atanmanız gerçekleşir.Şansınız ve abhtınız açık olsun...
Mustafa MUĞULBEYLİ
7.7.2015
hocam çok sağolun teşekkür ederim. bir sorum daha olacak size kurumlararası öğretmenliğe geçiş için kpss şartı var mı sadece kpss puanımı mı baz alınır yoksa açılan branşlardaki açık ya da kurumdaki hizmet yılı mı baz alınır yüksek puan almak gerekli midir? meslek liseleri için kurumlararası geçiş ile öğretmen alımı her yıl oluyor mu? her yıl kpss'ye girmem gerekiyor mu? yoksa girdiğim kpss puanı iki yıl mı geçerli olacak bunun hakkında bilgi verirseniz? bir de hocam kurum muvafakat vermez ise muvafakat alana kadar atanma hakkım devam eder mi yoksa hakkımı kaybeder miyim? bu hakkı kullanmamın belli bir süresi var mı ? yoksa muvafakat alana kadar hakkım devam eder mi?
çok teşekkür ederim. hocam sağolun
coşkun
9.7.2015
Coşkun Bey,
1)Milli eğitimin kurumlararası öğretmen alımı neredeyse her yıl değişikliğe uğruyor.Bundan 5-6 sene öncesine kadar diğer kurumlarda çalışan öğretmen kökenli bir memur meb'e başvurduğunda hizmet yılı öncelikli olmak üzere ataması yapılıyordu.Daha sonra kurumlararası geçiş yapabilmek için ilgili branşta yeterli kpss puanı şartı kondu.Geçen yılki alımlarda ise kpss şartı aranmadan kurumlararası geçiş başvuruları kabul edildi.Önümüzdeki Ağustos'taki alımlarda başvuru şartları ne olur bilemem.
2)Kurumlararası başvurunuz kabul edilip atamanız yapılmış ve kurumunuz muvafakat vermemiş ise hemen idare mahkemesine dava açıyorsunuz.Yaklaşık bir yıllık dava süreci sonunda almış olduğunuz eğitim formasyonunu dikkate alan mahkeme sizin Meb'e geçişinize onay veriyor.Mahkeme sonuçlanıncaya kadar atanma hakkınız saklı kalıyor.
Mustafa MUĞULBEYLİ
9.7.2015
Merhaba hocam. Cezaevi öğretmenliğini kazandım cezaevi ve dsm öğretmenliği hakkında çok kararszim DSM de öğretmen ne iş yapar dsmler arasında tercih yaparken neye gore yapmalıyız cezaevlerine gore mi yapalım mesala tercihler de Edirne zonguldak gebze arasında kararsız lim yaşıyorum neye gore tercih yapayim :( yoksa cezaevi daha mi iyi? DSM ve cezaevi öğretmenliği arasinda ne kadar fark var.?
Selim
16.7.2015
Selim Bey;
Cezaevi öğretmenliği ile DS öğretmenliği arasında çok büyük farklar var.
1)Cezaevleri kapalı bir alan ve olumsuz şartları çok.Bir çalışan olarak bile bir sürü haktan kısıtlamanız olacak, her gün aranacaksınız, iş yükü fazla.Cezaevinde DS'ye göre maaşlar aynı, sadece ek ders ücreti %25 daha fazla buda aylık ortalama sınav ücretleriyle beraber 1500'ü bulabilir.
2)DS'ler şehir içinde, halkla içiçe, tamamen özgür bir ortamda, standart bir işle meşgul olcaksınız.
Ben 11 yıl cezaevinde çalıştıktan sonra DS'ye geçiş yaptım.Bana soracak olursanız DS'yi tercih edin, derim.Kararı verecek olan sizsiniz.Bahtınız ve şansınız açık olsun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
20.7.2015
cok teşekkür ederim hocam cevap verdiğiniz için , burda bize yol gösteriyorsunuz . Allah razı olsun.
selim
20.7.2015
hocam öncelikle bu bilgilendirmelere ayırdığınız vakit için teşekkürler benim de bir kaç sorum olacaktı ben adliye katibiyim ve ds uzmanlığına başvurmayı düşünüyorum
1- Bizler ünvan değişikliği sınavına mı giriyoruz, girmiş olduğumuz sınavda 70 taban puanı bizleri de etkiliyor mu yoksa en yüksek puandan en düşüğe sıralama mı oluyor/
2- Ds uzmanı olmamız için girmemiz gereken ünvan değişikliği sınavı her sene yapılıyor mu ve ortalama kaç alım yapılmakta/
3- Mezun olduğumuz bölümün formasyonunu almış olduktan sonra herhangi bir önemi var mıdır yoksa sadece formasyon yeterli olmakta mıdır?
4- 2015 yılı itibari ile ortalama maaşları ek ödemeleri ile birlikte ne kadardır?
5- Bu sınava hazırlanırken bilinen bir kaynak var mıdır yoksa herkes kendi imkanı dahilinde kaynaklardan mı çalışıyor?
Sorularımı vakit ayırıp da cevaplamanız dileğiyle şimdiden teşekkürler
resul
20.7.2015
Resul Bey;
Sorularınıza sırasıyla cevap vermeye gayret edeceğim,
1)Mevcut ünvan değişikliği yönetmeliğine göre adliye çalışanları cezaevi ve Denetimli serbestlik öğretmenliği sınavına başvuramıyorlar.Bu yüzden formasyonunuz var ise ve branşınıza kontenjan ayrılmışsa Ağustos ayındaki Meb öğretmen atamalarına kurumlararası atama başvurusu yapabilirisniz.
2)Sınavlar her yıl yapılıyor ve bazen 25 bazen 50 kişilik atama kontenjanı ayrılmakta.
3)lisans mezunları için formasyon belgesinin olması yeterlidir.
4)2015 yılında ds uzmanı öğretmenlerin ortalama maaşları 2500 lira, aylık ek ders ücretleri 850 lira olmak üzere toplam 3350 liradır
5)sınava pegem akademinin Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınav hazırlık kitabıyla hazırlanabilirsiniz.
Şansınız ve bahtınız açık olsun...
Mustafa MUĞULBEYLİ
20.7.2015
hocam cevaplarınız için teşekkür ederim de atama kısmını tam olarak çözemedim ds de çalışan bir arkadaşla konuştuğumuzda öğretmen olarak başvurabilirsiniz demişlerdi adliye çalışanına bu yol kesinlikle kapalı mı?
resul
21.7.2015
Resul Bey, 2015 yılı görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınav yönetmeliğinin ilk bölümü aşağıdaki gibidir.
Genel Müdürlüğümüz taşra teşkilatında münhal bulunan Ceza İnfaz Kurumu ikinci müdürü, denetimli serbestlik müdür yardımcısı, idare memuru, şef, sayman, öğretmen ve infaz ve koruma başmemuru kadroları için 28/10/2005 tarih ve 25980 sayılı resmi gazetede yayımlanan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda görevde yükselme sınavı ile 110 ceza infaz kurumu ikinci müdürü, 45 Denetimli Serbestlik müdür yardımcısı, 100 idare memuru, 25 şef, 25 sayman ve 250 infaz ve koruma başmemuru; unvan değişikliği sınavı ile 50 öğretmen alımı yapılacaktır.
Sınav 8 Mart 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'da yapılacaktır. Başvurular 9 - 20 Şubat 2015 tarihleri arasında www.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.
Adaylar açılan sınavlardan sadece birini tercih etmek suretiyle başvuru yapabilecektir. Belirtilen başvuru şartlarının sınava son başvuru tarihi (20 Şubat 2015) itibariyle taşınıyor olması gerekmektedir.
"Sınava sadece ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik müdürlükleri ile ceza infaz kurumları ve tutukevleri personeli eğitim merkezlerinde görevli personel başvurabilecektir. Başka kurumlarda görev yapan personel başvuramayacaktır."
Mustafa MUĞULBEYLİ
21.7.2015
teşekkür ettim hocam bilgileriniz için bu durumda ya talepte bulunup cezaevi personelliğine geçerek oradan sınav başvurusu yapmamız gerekiyor ya da dışardan öğretmenliğe hazırlanmamız gerekiyor.
resul
21.7.2015
Merhana hocam.Cezaevi katipliğini kazanmış bir edebiyat öğretmeniyim.Denetimli Serbestlik Öğretmenliği için başvuracağım sınavda herhangi bir çalışma yıl sınırı var mı yoksa her zaman başvurabilir miyim?bir de cezaevi öğretmenliği denetimli serbestlik öğretmenliği aynı sınavla mı alınıyor bilgi verirseni sevinirim.
Seçil Öz
10.8.2015
Seçil Hanım;
Ünvan değişikliği sınavına katılabilmek için aday memurluk sürecini bitirmek yetiyor.Şartlarınız uyduğu sürece her yıl sınava katılabilirisniz.Cezaevi öğretmenliği ve denetimli serbestlik öğretmenliği aynı sınavla alınıyor.Sınavı kazananlara tercih listesi sunuluyor.Tercih listesinde hem cezaevi hemde ds'lerdeki ihtiyaç duyulan kadrolar ilan ediliyor.Size 18 tercih hakkı veriliyor ve tercih ediyorsunuz.Cezaevi istemez iseniz sadece ds öğretmenliği kadrolarını tercih edebilirisniz.Ama bu durumda atanma şansınız azalır.Şansınız ve bahtınız açık olsun...
Mustafa MUĞULBEYLİ
10.8.2015
Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Seçil öz
10.8.2015
Seçil Hanım; en önemli şartı yazmayı unutmuşum.Ünvan değişikliği sınavına katılabilmek için Adaylık kalktıktan sonra 3 yıl çalışma şartı var.Yolunuz açık olsun...
Mustafa MUĞULBEYLİ
10.8.2015
Anladım hocam teşekkür ederim.peki benim daha önce sigortalı çalıştığım dört yılım var milli eğitimde ücretli öğretmenlik yapmıştım.onu yıl olarak saydırabiliyor muyum yoksa illa katiplilte üç yılımı doldurup öyle mi başvurabilirim? Bu da biraz Ali Tezel sorusu gibi oldu ama kusura bakmayın :)
Seçil öz
10.8.2015
Hocam bu yıl mart ayında yapılan sınavda öğretmenliğe geçişte başvuru şartı şu şekilde...- Öğrenim durumu itibarıyla atanacağı unvanı ihraz etmiş olmak.(Öğretmen olarak atanacaklar için, Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutulacak Derslere İlişkin Esaslar'da belirtilen ve ilân tarihindeki çizelgede sayılan yükseköğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi dışındaki bölümler için Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı / Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası Programını tamamlamış olmak)
3 yıl görev süresinden bahsedilmiyor ben mi yanlış okudum acaba yoksa değişmiş olabilir mi?
Seçil öz
10.8.2015
Seçil Hanım, yanlış bilgi için özür dilerim.Aklımda üç yıl şartı kalmış...Bende yönetmeliğe tekrar baktım.Üç yıl şartı bulunmuyor.Siz doğru okumuşsunuz...
Mustafa MUĞULBEYLİ
11.8.2015
Meb'de 12 yıllık öğretmenim. Denetimi serbestlik öğretmenliğine geçiş yapabilir miyim?
mehmet
29.8.2015
Mehmet Hocam, üç yıl önce kamuoyuna duyurmdan meb'ten 200'e yakın öğretmen cezaevi ve denetimli serbestliğe alındı.Üç yıldır bir daha alım yapılmadı.Ama çok kuvvetli bir referans bulursanız neden olmasın?Yolunuz açık olsun...
Mustafa MUĞULBEYLİ
30.8.2015
Hocam iyi günler. Adliyede Zabıt Katibi olarak 3 yıldan fazladır çalışıyorum ayrıca eğitim fakültesi mezunuyum (fen ve teknoloji öğretmenliği). Daha öncede size sormuştum adliye çalışanları ds ye öğretmen olarak giremiyor çünkü sınava başvuramıyor. Peki ben sınavsız bir şekilde adliyeden ds ye düz memur olarak geçebilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Ahmet matiate
1.9.2015
Hocam iyi günler. Adliyede Zabıt Katibi olarak 3 yıldan fazladır çalışıyorum ayrıca eğitim fakültesi mezunuyum (fen ve teknoloji öğretmenliği). Daha öncede size sormuştum adliye çalışanları olarak ds ye öğretmen olarak giremiyoruz çünkü sınava başvuramıyoruz. Peki ben sınavsız bir şekilde adliye katipliğinden ds ye düz memur (infaz koruma memuru kadrosu) olarak geçebilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Ahmet Matiate
3.9.2015
Ahmet Bey, yıllık izinde olduğum için mesajınızı geç gördüm.Adliye zabıt katipliğinden cezaevi zabıt katipliğine geçmek için hiç bir engel yoktur, sınava da gerek yok.Tayin talebinde bulunmanız yeterlidir.Cezaevlerinden adliyeye geçmek için çok talep olsada, adliyeden cezaevine geçmek isteyen memur bulanamadığından tayin talebiniz kabul edilecektir.Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
9.9.2015
Merhaba Mustafa Bey benimde bir sorum olacaktı. Ben engelli öğretmen olarak atandım ve mesleğimde verimli olamadığıma karar verdim. Daha adaylık sürecindeyim ama sağlığım ciddi anlamda kötüye gitmeye başladı. Denetimli serbestliğe geçiş yapabilir miyim?
sevilay
11.11.2015
Sevilay Hocam,denetimli serbestliğe geçebilmek için adaylık süreciniz bittikten sonra Ankara'da bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne dilekçeyle başvurmanız gerekiyor.Bizzat giderek durumunuzu anlatırsanız size yardımcı olacaklardır.Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
11.11.2015
Merhaba Mustafa Hocam. denetimli serbestlik öğretmenliğine okul öncesi öğretmenleri de geçiş yapabilir mi. 4 yıldır kadrolu çalışmaktayım, benim geçiş için dilekçeyle mi başvurmam lazım yoksa görevde yükselme sınavıyla mı alım oluyor. Cevabınız için şimdiden teşekkürler
okulöncesi
4.12.2015
Hocam merhaba; şahsen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne geçiş için dilekçe vermeniz yeterli.Size mutlaka olumlu veya olumsuz cevap verilecektir.Ama bildiğim kadarı ile şu aralar geçiş başvuruları kabul edilmiyor.Siz yinede şansınızı deneyin.Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
7.12.2015
Merhabal hocam; sosyologtan mezun ve şu an okul öncesi öğretmeni olarak milli eğitim bakanlığına atanip ve zorunlu hizmet bölgesinde 4.yılını bitirdikten sonra adalet bakanlığının denetimli serbestlik öğretmenliğine başvurmasının koşulları nelerdir? Saygılarımızla.
cengiz can
12.12.2015
Cengiz Hocam merhaba, Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne geçiş için zorunlu hizmet bölgesinde 4 yıl çalışmanıza gerek yok.Milli Eğitime atanıp adaylık süreciniz bittikten sonra Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne geçiş için dilekçe vermeniz yeterli.Size mutlaka olumlu veya olumsuz cevap verilecektir.Yolunuz ve bahtınız açık olsun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
14.12.2015
hocam merhaba
benim de bir sorum olcaktı. fen ve teknoloji öğretmenliği mezunu olup çalışma bakanlığında iş ve meslek danışmanı olarak çalışmaktayım. denetimli serbestlik bünyesine öğretmen olarak kurumlar arası geçiş yapabilir miyim ? yapabilirsem şartları nelerdir acaba ? bu arada hizmet yılım 4
mustafa beyy
8.5.2016
Mustafa Bey;Geçiş yapabilirsiniz.Kendi kurumunuzdan alacağınız muvafakat belgesi ile Anakara'da bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne dilekçe ile (şahsen başvurursanız ve Genel Müdür yardımcılarından biriyle görüşürseniz daha iyi olur) başvurduğunuzda olumlu veya olumsuz size cevap verilecektir.Başka hiç bir şart aranmamaktadır...
Şansınız ve bahtınız açık olsun..
Mustafa MUĞULBEYLİ
9.5.2016
Merhabalar.
Ben Adliyede zabıt katibi olarak 5 yıldan fazladır görev yapmaktaytayım. Edebiyat mezunuyum, formasyon belgemi almaya 1 ay kaldı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne öğretmen olarak başvurmak istiyorum. Lakin okuduğum kadarıyla Ceza ve Tevkif evlerinde çalışma şartı aranıyormuş, merak ettiğim mevzu şu; bu yıl görevde yükselme açılacak mı açılırsa şartları geçen seneki gibi mi olur. Yani Adalet Bakanlığında çalışanlar başvuramaz mı, illaki ceza ve tevkifte mi çalışmamız gerekiyor? şimdiden teşekkür ederim.
FATIMA ÇELİK
9.5.2016
Mevcut yönetmeliğe göre sadece cezaevi DSM çalışanları görevde yükselme sınavlarına giriyorlar.Bu yılki görevde yükselme başvuruları Ekim ayında yapılacak
Mustafa MUĞULBEYLİ
27.8.2016
Merhaba...Sorum şu; adalet bakanlığında zabıt katibi olanlar görevde yükselme sınavı ile denetimli serbestlikte öğretmen olabiliyorlar mı yoksa sadee cezaevi katipleri mi başvuru yapabiliyor?Bir de 4/b li personel görevde yükselme sınavına başvurabiliyor mu?Teşekkürler
Aslı Canver
27.8.2016
Görevde yükselme sınavına cezaevi ve denetimli serbestlik te kadrolu çalışanlar girebiliyor.Sözleşmeli çalışanlar başvuramıyor.
Mustafa MUĞULBEYLİ
27.8.2016
hocam ben istanbulda 4 yıldır görev yapan edebiyat öğretmeniyim. Babam cezaevi müdürü. Cezaevi öğretmenliğine geçmek istiyorum. İmkansız mı acaba? Cevap verirseniz sevinirim.
ömer
17.9.2016
Ömer Hocam, Milli Eğitim Bakanlığı kadrosundan Adalet Bakanlığına yatay geçiş için herhangi bir engek yok.Geçiş yapmak için CTE Genel Müdürlüğüne şahsen dilekçe ile başvurabilirsiniz.Babanız gerekli referansı bulabilirse çok kolay olur.Şansınız, bahtınız ve yolunuz açık olsun...
Mustafa MUĞULBEYLİ
18.9.2016
Mustafa hocam cevap için teşekkürler. Son bir sorum daha olacak. Eşim İstanbul'da üniversitede okuyor. Ben de mecburen eğer kısmetse İstanbul cezaevlerinden birinde görev yapmak istiyorum. Bakanlık hiç alası olmayan bir yere gönderebilir mi yoksa İstanbul'da açık var mıdır acaba?
ömer
18.9.2016
İstanbulda Silivri cik kampüs, metris,Bakırköy, Kartal,Maltepe gibi bir çok cezaevi ve Avrupa-Anadolu DSM olmak üzere elliye yakın kurum var.İstanbul twrcihinizi Genel müdürlük kabul edecektir.Ama siz Kocaeli ve Gebze seçeneklerinide düşünün.Sizi doğuyada göndermek isteyebilirler...püf noktası kuvvetli bir referansınız olması...
Mustafa MUĞULBEYLİ
18.9.2016
Merhabalar hocam ben kamu yönetimi mezunu ve formasyon almış ve atanmamis bir adalet öğretmeniyim 2016 kpss den 71 puanım var izlemem gereken yol nedir acaba yardimci olur musunuz
Nazli
19.10.2016
Nazlı Hanım,71 puanla önce ikm veya cezaevi zabit katipliği sınavını kazanmanız ve adaylık kalkınca unvan değişikliği sınavına girerek cezaevi veya ds öğretmeni olma imkanı yakalayabilirsiniz..
Mustafa MUĞULBEYLİ
2.11.2016
İyi akşamlar hocam 4yıllık sınıf öğretmeniyim. Meb de memur kadrosuna nasıl geçebilirim?
Rabia
1.11.2016
Rabia Hanım, Meb İlköğretim Genel Müdürlüğüne "memur kadrosuna geçmek istediğinize" dair dilekçe yazarsanız, olumlu veya olumsuz cevap gelecektir..
Mustafa MUĞULBEYLİ
2.11.2016
Çok teşekkür ediyorum Hocam. Bir sorum daha olacak .4senelik sınıf öğretmeni olduğumu söylemiştim Bizim DS geçişimiz nasıl olur Hala böyle bir geçiş var mı?Şimdiden teşekkürler.
Rabia
5.1.2017
Rabia Hanım, halihazırda DS'ye geçişler kapalı.6 yıldır DS öğretmen ihtiyacını kurum içi çalışan formasyonlu ve eğitim fak.mezunu memurlar arasından karşılıyor...
Mustafa MUĞULBEYLİ
6.1.2017
Çok teşekkürler hocam
Rabia
6.1.2017
iyi gunler hocam adalet bakanlığında aile mahkemesinde uzman olarak çalışıyorum kurumlar arası geçiş ile DS ye geçebilir miyim geçişler nasıl oulyor bununla ilgili bilgi verebilir misiniz
aysel
20.3.2017
Aysel hanım, DS'lerde uzman kadrosu olmadığından uzman olarak geçiş yapamazsınız.Halihazırda görev yapan psikolog, sosyal çalışmacı, sosyolog ve öğretmenler uzman olarak adlandırılsada özlük hakları uzman değildir.Siz yinede CTE genel müdürlüğüne dilekçeyle başvurursanız resmi bir cevap alabilirsiniz...
Mustafa MUĞULBEYLİ
20.3.2017
Hocam merhaba.
Verdiğiniz bilgiler ve yardımlarınız için çok teşekkür ederiz.
10 yıllık sınıf öğretmeniyim. bu gün DS de öğretmen olabilmek için gerekli evrakları hazırladım ve gönderdim. Bakalım olumlu sonuç çıkacak mı?
İhtiyaç durumu ne durumda şu sıralar acaba?
şerif
2.5.2017
Şerif Bey merhaba, mesajını yeni gördüm.Halen ohal devam ediyor, durumlar karışık.Başvurunuz reddedilebilir..
Mustafa MUĞULBEYLİ
19.7.2017
merhaba hocam ben de adliyede 7 yıllık katibim. Formasyon aldıktan sonra denetimli serbestlikte ben de öğretmenliğe geçiş yapmak istiyorum. Denetimli Serbestliğe tayin istedikten sonra atamam yine bulunduğum ildeki denetimli serbestliğe yapılır mı yoksa herhangi bir ildekine de gönderilme durumu oluyor mu?
nur
19.7.2017
Nur Hanım merhaba, önce ünvan değişikliği sınavını kazanmanız gerek.Atamanız ihtiyaç duyulan illerde ya cezaevine yada DS' ye çıkabilir.Atandıktan sonra en az 2 yıl bulunduğunuz yerde görev yapma şartı var.Eş durumu bile olsa 2 yıl klacaksınız.
Mustafa MUĞULBEYLİ
19.7.2017
Iyi gunler hocam.Su anda meb den adalet bakanliği ds uzmanliğina kurumlararsı geçiş yapilmiyor mu?Teşekkürler
Naci
1.3.2018
Naci Bey merhaba;
2013 yılından bu yana MEB öğretmenlerinin Adalet Bakanlığına yatay geçiş müracaatları reddedilmektedir.
Mustafa Muğulbeyli
2.3.2018
Merhaba Mustafa Bey!
MEB öğretmeniyim. 23 yıl bitti. MEB den ayrılmak ve DS öğretmenliğine geçmek istiyorum. Normalde eğitim fakültesi mezunuyum. Ayrıca 4 yıllık sosyoloji bölümünü de bitirdim. Ne yapmalıyım? Geçme şansım var mı? Yoksa hiç uğraşmaya bile gerek yok mu? Şimdiden teşekkürler.
sosyolog
28.7.2018
merhabalar Mustafa Bey, bilgileriniz çok aydınlatıcı bunun için teşekkürler. ben 2021 yılı için mülakata hak kazandım. 15 kişi içinden 5 kişi seçecekler. yalnız mülakat sorularını kestiremiyorum. diğer bütün alanlarda mülakat soruları hemen hemen tahmin edilirken bu alanda kendi alanınızdan demiş. acaba eğitim bilimleri mii kendi alanımız olan yoksa cezaevleri ile ilgili mi yoksa cezaevi öğretmenliği mi bilemedim bir türlü.
melike çetinkaya
28.2.2021