e-Seminer Nilay Yılmaz "Yaratıcı Okuma"

e-Seminer Nilay Yılmaz "Yaratıcı Okuma"

Dr. Nilay Yılmaz tarafından sunulacak olan "Yaratıcı Okuma " konulu e-seminerimize davetlisiniz. Soru-cevap bölümlerinden oluşacak e-seminerimize aşağıdaki link ile belirtilen gün ve saatte ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Seminer Bilgileri
Konuk Dr. Nilay Yılmaz
Seminer Tarihi 30 Nisan 2014, Çarşamba
Saat Aralığı 16:00-17:00
Seminer Konusu Yaratıcı Okuma
Seminer Linki Seminere katılma linki
Soru Linki Katılamayacaksanız, Buradan sorularınızı sorabilirsiniz

 

e-Seminer Konusu: Yaratıcı Okuma
Bu e-Seminerde yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan okuma sürecinde neler yapılabileceği ele alınacaktır. Yaratıcı okuma yaklaşımı tanımlanacak, birbiriyle karıştırılan “genişletilmiş okuma” ve “yaratıcı okuma” yaklaşımları karşılaştırılacak, bir metnin yaratıcı okuma teknikleri kullanarak farklı biçimlerde nasıl okunabileceği, yaratıcı drama, resim, müzik, tiyatro, sinema, dans vb. disiplinlerin okuma sürecine nasıl dahil edilebileceği açıklanacaktır. Bu süreçte ortaya çıkan ürünlerin yaratıcılık ölçütlerine göre değerlendirilmesinin önemi, uzun soluklu okuma etkinliklerinin ve okuma projelerinin yaratıcı okuma sürecine uygun yaratıcı ölçme araçlarıyla ele alınmasının gerekliliği üzerinde durulacaktır. Okuma heyecanı oluşturmak ve her türdeki metni farklı biçimlerde okumak için en etkili yaklaşımlardan biri olan “yaratıcı okuma” 4 yaşından itibaren her yaştaki okurlar için uygundur; üst yaş sınırı olmayan bu yaklaşımın eğlenceli ve yaşama dönük olması, bu süreci öğrenciler kadar öğretmenler için de daha anlamlı, verimli ve etkili kılmaktadır.

Dr. Nilay Yılmaz kimdir?
1992-2011 yılları arasında Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Türk Dili öğretimi programlarında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1998’de Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden İngiliz Dili ve Eğitimi alanında yüksek lisans derecesini, 2012’de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkçe Öğretimi programından çocuk edebiyatı alanında doktora derecesi aldı.
Çocuklar için öykü, roman ve tiyatro oyunları yazdı. 2003 yılından beri Cumhuriyet gazetesi kitap ekinin çocuk ve gençlik kitapları sayfasını hazırlıyor, bu sayfada kitap tanıtımları ve eleştirileri yazıyor. Çocuk edebiyatı eleştirisi alanında yaptığı araştırma ile 2014 Oğuz Tansel Araştırma Ödülü’nü aldı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı için hazırladığı Okuyorum Oynuyorum isimli yaratıcı okuma programı, 2010 yılı ALMA Astrid Lindgren ödüllerine Türkiye adayı olarak gösterildi. 2006 yılından beri 34 ilde, TEGV’in 12 eğitim parkında ve 55 öğrenim biriminde uygulanmakta olan yaratıcı okuma programı bugüne kadar 95 bin çocuğa ulaştı. Bu program kapsamında 3200 yetişkin, yaratıcı okuma eğitmeni/gönüllüsü olarak yetiştirildi.

 

Giriş Bilgileri

e-Seminerimiz 500 misafir kullanıcı ile sınırlıdır. Saat 16:00 dan önce kimse toplantı salonuna alınmayacaktır. 16:00 dan itibaren 500 kişiden sonra katılımcı alamayacağımızı belirtmek isteriz.

Seminere katılabilmek için yukarıdaki linke tıklamanız ve açılan pencerede
" Misafir olarak gir" seçeneği seçili iken,
" İsminizi yazın" kısmına adınızı soyadınızı yazıp,
" Odaya gir" butonuna tıklamanız yeterlidir. Onay aşamasından sonra toplantıya yönlendirileceksiniz
.

Seminerimiz, misafirimizin izni doğrultusunda her zaman izlenecek şekilde ekampüs'te yer alacaktır.
Seminere katılamayacaksanız ama yine de sorularınız varsa, http://www.orav.org.tr/anket/esanket adresinde, veya twitter'da #seminerORAV hashtag'iyle sorabilirsiniz.

Seminere Blackberry, Android, ve Apple cihazlarınızdan ücretsiz indirebileceğiniz Adobe Connect uygulamasıyla rahatlıkla katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken toplantı adresini kurduğunuz programa girmek ve misafir olarak giriş yap seçeneğini seçmektir. Program indirme linkleri: http://www.adobe.com/tr/products/adobeconnect/feature-details/adobe-connectmobile.html

Seminer boyunca ses ve görüntü problemleri yaşayabilirsiniz, bu genellikle internet hızınıza bağlı dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Sunucu taraflı bir problem olması durumu teknik ekip tarafından takip edildiğinden, moderatör tarafından bilgilendirilirsiniz