e-Seminer "Öğretmenler İçin Yenilikçi Bir Eğitim Aracı"

e-Seminer "Öğretmenler İçin Yenilikçi Bir Eğitim Aracı"

Alp Köksal ve Uğur Mert tarafından sunulacak olan "Öğretmenler İçin Yenilikçi Bir Eğitim Aracı " konulu e-seminerimize davetlisiniz. Soru-cevap bölümlerinden oluşacak e-seminerimize aşağıdaki link ile belirtilen gün ve saatte ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Seminer Bilgileri
Konuk Alp Köksal - Uğur Mert
Seminer Tarihi 03 Haziran 2015, Çarşamba
Saat Aralığı 17:00-18:00
Seminer Konusu Öğretmenler İçin Yenilikçi Bir Eğitim Aracı
Seminer Linki Seminere katılma linki

 

e-Seminer Konusu: Öğretmenler İçin Yenilikçi Bir Eğitim Aracı
3 Haziran Çarşamba 17:00’de, Khan Academy Türkiye Direktörü Sayın Alp Köksal ve TED İstanbul Koleji Matematik Öğretmeni Sayın Uğur Mert’in katılımıyla, Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından düzenlenecek e-Seminer, modern ve ücretsiz bir öğrenim kaynağından daha çok öğretmen, öğrenci ve öğrenme isteğine sahip olan bireyin faydalanmasını ve Türkçe eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlanmasını amaçlamaktadır.
Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal’ın, dünyada ve Türkiye’de yürütmekte oldukları faaliyetler ile ilgili tanıtıcı sunumunu takiben, Khan Academy’nin Türkiye’deki ilk pilot okul uygulamasını yürütmekte olan TED İstanbul Koleji Matematik Öğretmeni Uğur Mert, okullardaki uygulama yöntemlerini ve uygulama deneyimlerini paylaşacak.

Uğur Mert kimdir?
1989 yılında Sultanahmet Teknik Lisesi Makina Ressamlığı ve 1994 yılında Marmara Üniversitesi Matematik bölümünü birincilikle bitirdikten sonra 21 yıldır özel sektörde Matematik öğretmenliği yapmaktadır. Halen çalıştığı kurumda teknoloji takımında görev almakta ve Khanacademy Türkçe platformunun pilot uygulamasını okulunda yürütmektedir. Ayrıca bu oluşuma gönüllü olarak destek vermektedir. 2014 yılında Google Educator sertifikası alarak bu konuda da kendi kurumunda ve katıldığı eğitimlerde seminerler vermeye başlamıştır.

Alp Köksal kimdir?
Alp Köksal, hem Türkiye hem de ABD’de lise ve üniversite eğitimi aldı. Liseyi Amerika’da bitirdikten sonra Koç Üniversitesi işletme bölümünden mezun olan Alp, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi’nde birincilikle tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yaptı ve şu anda aynı bölümde doktora adayı olarak akademik çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’nin eğitim ile olan sınavını akademik çalışmalarda inceledikten sonra bu konu ile ilgili neler yapılabileceğini düşünmeye başlayan Köksal, uluslararası deneyimini, akademik geçmişini, yeni teknolojilere olan ilgisini ve toplumsal fayda ideallerini kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Khan Academy’de bir araya getirdi. Köksal, bugüne kadar verdiği 500 milyondan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu olarak tanınan ABD merkezli organizasyonun ilk uluslararası iştiraki olan Khan Academy Türkçe’nin yöneticiliğini yürütüyor. 21. Yüzyıl’ın dünyamıza kazandırdığı yeni teknolojilerin eğitim için önemli fırsatlar sunduğu bir dönemde Khan Academy’nin Türkiye’de yaşanan eğitim reformunda önemli bir rol oynaması ve Türkçe eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlaması hedefiyle çalışıyor; akademiden artakalan vaktinde ise müzik ve fotoğrafçılık ile uğraşıyor.

 

Giriş Bilgileri

e-Seminerimiz 500 misafir kullanıcı ile sınırlıdır. Saat 17:00 dan önce kimse toplantı salonuna alınmayacaktır. 17:00 dan itibaren 500 kişiden sonra katılımcı alamayacağımızı belirtmek isteriz.

Seminere katılabilmek için yukarıdaki linke tıklamanız ve açılan pencerede
" Misafir olarak gir" seçeneği seçili iken,
" İsminizi yazın" kısmına adınızı soyadınızı yazıp,
" Odaya gir" butonuna tıklamanız yeterlidir. Onay aşamasından sonra toplantıya yönlendirileceksiniz
.

Seminerimiz, misafirimizin izni doğrultusunda her zaman izlenecek şekilde ekampüs'te yer alacaktır.
Seminere katılamayacaksanız ama yine de sorularınız varsa, twitter'da #seminerORAV hashtag'iyle sorabilirsiniz.Seminere Blackberry, Android, ve Apple cihazlarınızdan ücretsiz indirebileceğiniz Adobe Connect uygulamasıyla rahatlıkla katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken toplantı adresini kurduğunuz programa girmek ve misafir olarak giriş yap seçeneğini seçmektir. Program indirme linkleri: http://www.adobe.com/tr/products/adobeconnect/feature-details/adobe-connectmobile.html

Seminer boyunca ses ve görüntü problemleri yaşayabilirsiniz, bu genellikle internet hızınıza bağlı dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Sunucu taraflı bir problem olması durumu teknik ekip tarafından takip edildiğinden, moderatör tarafından bilgilendirilirsiniz