E-Seminer Ayşen Ertürkler "Özel Yetenekleri Keşfetmek ve Geliştirmek İçin Yola Çıktık"

E-Seminer Ayşen Ertürkler "Özel Yetenekleri Keşfetmek ve Geliştirmek İçin Yola Çıktık"

Ayşen Ertürkler tarafından sunulacak olan "Özel Yetenekleri Keşfetmek ve Geliştirmek İçin Yola Çıktık" konulu e-seminerimize davetlisiniz. Soru-cevap bölümlerinden oluşacak e-seminerimize aşağıdaki link ile belirtilen gün ve saatte ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Seminer Bilgileri
Konuk Ayşen Ertürkler
Seminer Tarihi 12 Şubat 2014, Çarşamba
Saat Aralığı 16:00-17:00
Seminer Konusu Özel Yetenekleri Keşfetmek ve Geliştirmek İçin Yola Çıktık
Seminer Linki Seminere katılma linki
Soru Linki Buradan sorularınızı sorabilirsiniz

 

e-Seminer Konusu: Özel Yetenekleri Keşfetmek ve Geliştirmek İçin Yola Çıktık
Bu e-Seminerin temel amacı, altı yıldır çalışmalarını sürdüren Özel Yetenekleri Keşfetme ve Geliştirme Derneği’nin  (YETGEDER) tanıtılmasıdır. E-Seminer, öncelikle eğitimde sivil toplumun,  sivil örgütlenmenin önemine dikkat çekerek, öğretmenlerden öğretmenlere mesaj niteliği taşıyacaktır.
Biz öğretmenler eğitimde birçok sorunla karşılaşırız. Yaşadığımız sorunlar karşısında  ‘’Ben ne yapabilirim ki?’’düşüncesini taşıyanlara sıkça rastlarız. Bu türden düşünce kalıplarının dışına çıkıldığında neler olabilir? Çok az maddi destekle, derneğin kuruluşundan bugüne kadar süregelen serüvenimiz eğitimcilerimize değişik bir bakış açısı sunabilir.
Meslek hayatımız boyunca hepimiz fark etmişizdir ki  eğitimin amacına ulaşması için öğrenci önce eğitimi sevmelidir. Sınıfta ezberledikleri ile hayatla etkileşim kurmaya çalışan öğrenciler yerine, sınıfta eğlenerek oynarken kendi yeteneklerinin ve becerilerinin farkında olan, yeniliğe doğru yönelerek kendini gerçekleştiren çocuklar yetiştirmek hem biz öğretmenler hem de öğrenciler için zevk olacaktır. Bu tür insan tipinin yetişmesi için eğitimin hedeflerinde değişiklikler yapılmasında yarar vardır.  Öğrencilerin eğitim yaşamı içinde farklı özelliklerini keşfetmek ve geliştirmek kendi hayatları açısından fark yaratacaktır. Çalışmalarımız eğitim stratejileri geliştirmek amacıyla devam etmektedir.

Ayşen Ertürkler Kimdir?
Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde alarak Maltepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Yüksek Lisans Programını tamamlamıştır. Mesleğe müzik öğretmeni olarak 1985 yılında Kartal Topselvi Ortaokulu’nda başlamıştır. Maltepe Lisesi, Özel Surp Haç Ermeni Lisesi’nde, Özel Kalfayan Ermeni İlköğretim Okulu’nda görev yapmıştır. İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Çoksesli Çocuk Korosunun şefidir. Tedavi Müzikleri ve Türk Müziklerine ilişkin farkındalık oluşturmak amacı ile İstanbul’da, Edirne ve Amasya’daki Darüşşifalarda konserler vermiştir. Halen İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’nde  görev yapmaktadır.
Ayşen Ertürkler ayrıca “Ortaöğretimde Müzikle Şiddetin Önlenmesi’’ ve “Çocuklar Beste Yapıyor”  Projelerinde Proje Koordinatörü olarak  çalışmıştır. Müzik Öğretmenleri Çoksesli Korosu Güçlendirme ve Yaşatma Derneği Kuruculuğu,  Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Özel Yetenekleri Keşfetme ve Geliştirme Derneği’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

 

Giriş Bilgileri

e-Seminerimiz 500 misafir kullanıcı ile sınırlıdır. Saat 16:00 dan önce kimse toplantı salonuna alınmayacaktır. 16:00 dan itibaren 500 kişiden sonra katılımcı alamayacağımızı belirtmek isteriz.

Seminere katılabilmek için aşağıdakii linke tıklamanız ve açılan pencerede
" Misafir olarak giriş yap" seçeneği seçili iken,
" İsminizi yazın" kısmına adınızı soyadınızı yazıp,
" Odaya giriş yap" butonuna tıklamanız yeterlidir. Onay aşamasından sonra toplantıya yönlendirileceksiniz
.

Seminerimiz, misafirimizin izni doğrultusunda her zaman izlenecek şekilde ekampüs'te yer alacaktır.
Seminere katılamayacaksanız ama yine de sorularınız varsa, http://www.orav.org.tr/anket/es_aysen_erturkler adresinde, veya twitter'da #seminerORAV hashtag'iyle sorabilirsiniz.

Seminere Blackberry, Android, ve Apple cihazlarınızdan ücretsiz indirebileceğiniz Adobe Connect uygulamasıyla da katılabilirsiniz. İndirme linkleri: http://www.adobe.com/tr/products/adobeconnect/feature-details/adobe-connectmobile.html

Seminer boyunca ses ve görüntü problemleri yaşayabilirsiniz, bu genellikle internet hızınıza bağlı dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Sunucu taraflı bir problem olması durumu teknik ekip tarafından takip edildiğinden, moderatör tarafından bilgilendirilirsiniz