e-Seminer Neşe Gökalp "Koruyucu Ailelik"

e-Seminer Neşe Gökalp "Koruyucu Ailelik"

Neşe Gökalp tarafından sunulacak olan "Koruyucu Ailelik" konulu e-seminerimize davetlisiniz. Soru-cevap bölümlerinden oluşacak e-seminerimize aşağıdaki link ile belirtilen gün ve saatte ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Seminer Bilgileri
Konuk Neşe Gökalp
Seminer Tarihi 26 Şubat 2014, Çarşamba
Saat Aralığı 16:00-17:00
Seminer Konusu Koruyucu Ailelik
Seminer Linki Seminere katılma linki
Soru Linki Buradan sorularınızı sorabilirsiniz

 

e-Seminer Konusu: Devlet Korumasında yetişen çocuklarımız için uygulanan Koruyucu Ailelik  hizmet modeli
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, “Devlet koruması altında” yetişmek ne anlama gelmektedir? Aile içinde büyümeyi esas alan Koruyucu ailelik nasıl bir hizmet modelidir? Kimler Koruyucu aile olabilir? Koruyucu aile olmak için işlemler nasıl başlatılır?
Koruyucu Aile ve Evlat edinme hizmet modelleri arasındaki farklılık ve benzerlikler nelerdir? Koruyucu ailelik ile ilgili yasalar, Koruyucu ailelik ile ilgili tarihsel süreç, bugün gelinen nokta ve sayısal veriler nelerdir?
Koruyucu ailede yetişen çocuklarımızın öğretim hayatı boyunca, okul çevresinde karşılaştıkları zorluklar nelerdir? Devlet korumasında yuva ve yurtlardan yetişen diğer çocuklarımız için de yaşanan benzer sorunlar nelerdir?
Çocuk için, öğrenim sürecinde sevgi dolu bir aile ortamında büyümenin avantajları ve kazanımları. Yuva ve/veya yurt ortamında büyümenin eğitim alanında getirdiği dezavantajlar ve sorunlar nelerdir? Çocuklarımız için görülen en önemli ve sıkça yaşanan sorunlardan birisi olan Dikkat Eksikliği ve Öğrenme güçlüğü nedir, başa çıkma ve önlenme yöntemleri nelerdir? Yaşanan Okul başarısızlıkları, devamsızlık problemleri ile etiketlenme ve  ötekileştirme sorunlarına nasıl çözüm getirilebilir? Bu konuda   Okul Yönetiminden, öğrencilerden ve ailelerden beklentilerimiz nelerdir? 
Son olarak, Türkiye ve Dünyada Koruyucu ailelik hizmet modelinin geldiği nokta ve karşılaştırma. Devlet koruması altındaki çocuklarımız için neden bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak Koruyucu aile hizmet modelinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmaktayız?  “İstanbul Koruyucu Aile” derneği hakkında bilgilendirme, kuruluştan bu yana yaptığımız çalışmalar, hedeflerimiz ve geleceğe bakışımız.

Neşe Gökalp Kimdir?
1962 Bursa doğumlu, evli, 1 erkek çocuk annesi.
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1984 mezunu, Elektronik Mühendisi,
İstanbulda  başlayan  Türk Telekom ve Turkcell de geçen ve 26 yıl  süren, 2010 yılında emeklilik ile bitmeyen bir profesyonel çalışma hayatı.
2006 yılında, 9 yaşında bir erkek çocuğun annesi olmakla başlayan bir koruyucu ailelik, yuva ve yurtlarda her çocuğun sevgi dolu bir yuvada büyümesi ve eğitim hakkı için gösterilen bitmeyen bir gayret  ve gönüllülük. Hiç bitmeyen bir öğrenme ve öğretme aşkı.
2013 yılında 35 yıl sonra yeniden girilen bir üniversite sınavı.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Engelli Bakım ve Rehabilitasyon  1.sınıf Öğrencisi, Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümü açık öğretim 1.sınıf öğrencisi.
İstanbul Koruyucu Aile Derneğinde Başkan,
Bizim Çocuklar Gençlik Akademisinde Sayman olarak dernek yönetim kurulu üyelikleri ve çalışmaları.

 

Giriş Bilgileri

e-Seminerimiz 500 misafir kullanıcı ile sınırlıdır. Saat 16:00 dan önce kimse toplantı salonuna alınmayacaktır. 16:00 dan itibaren 500 kişiden sonra katılımcı alamayacağımızı belirtmek isteriz.

Seminere katılabilmek için yukarıdaki linke tıklamanız ve açılan pencerede
" Misafir olarak giriş yap" seçeneği seçili iken,
" İsminizi yazın" kısmına adınızı soyadınızı yazıp,
" Odaya giriş yap" butonuna tıklamanız yeterlidir. Onay aşamasından sonra toplantıya yönlendirileceksiniz
.

Seminerimiz, misafirimizin izni doğrultusunda her zaman izlenecek şekilde ekampüs'te yer alacaktır.
Seminere katılamayacaksanız ama yine de sorularınız varsa, http://www.orav.org.tr/anket/Subat26 adresinde, veya twitter'da #seminerORAV hashtag'iyle sorabilirsiniz.

Seminere Blackberry, Android, ve Apple cihazlarınızdan ücretsiz indirebileceğiniz Adobe Connect uygulamasıyla da katılabilirsiniz. İndirme linkleri: http://www.adobe.com/tr/products/adobeconnect/feature-details/adobe-connectmobile.html

Seminer boyunca ses ve görüntü problemleri yaşayabilirsiniz, bu genellikle internet hızınıza bağlı dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Sunucu taraflı bir problem olması durumu teknik ekip tarafından takip edildiğinden, moderatör tarafından bilgilendirilirsiniz