e-Seminer Necdet Neydim "Çocuk, Edebiyat, Hayat"

e-Seminer Necdet Neydim "Çocuk, Edebiyat, Hayat"

Yrd.Doç.Dr. Necdet Neydim tarafından sunulacak olan "Çocuk, Edebiyat, Hayat" konulu e-seminerimize davetlisiniz. Soru-cevap bölümlerinden oluşacak e-seminerimize aşağıdaki link ile belirtilen gün ve saatte ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Seminer Bilgileri
Konuk Yrd.Doç.Dr. Necdet Neydim
Seminer Tarihi 12 Mart 2014, Çarşamba
Saat Aralığı 16:00-17:00
Seminer Konusu Çocuk, Edebiyat, Hayat
Seminer Linki Seminere katılma linki
Soru Linki Buradan sorularınızı sorabilirsiniz

 

e-Seminer Konusu: Çocuk, Edebiyat, Hayat
 Çocuk Edebiyatı,  genel anlayışın aksine çocuğu biçimlendirme aracı değil, onun hayatla iletişim kurmasına ve bu iletişim sürecinde kimliğinin oluşumuna destek olan önemli bir yol arkadaşıdır.
Çalışmada,
1- çocuk edebiyatının konu başlıklarından yola çıkarak çocukla nasıl iletişim kurulabileceği,
2- metinlerin onun yaşamındaki etkisini, 
3- resim ve metin ilişkisinin ve bu süreçte çocuğun estetik ve yaşamsal bilincinin gelişmesini,
4- metnin çocuğun dilselleşmesineki etkisini,
5- metin üzerinden çocukla kurulabilecek iletişimi,
 süremiz çerçevesinde ele almaya çalışacağız.

Yrd.Doç.Dr. Necdet Neydim Kimdir?
1955 yılında Ödemiş’te doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Ödemiş’te tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Almanca Bölümünü bitirdi. Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (1979–1981), M. E. B. İstanbul Yabancı Diller Yüksek Okulu (1980–81), İ. Ü. Basın Yayın Yüksek Okulunda (1983–88) ve Devlet Konservatuarında (1990–1995) öğretim görevlisi, İ.Ü. Yabancı Diller Bölümünde (1985–2003) okutman olarak çalıştı. Yüksek lisansını Edebiyat Fakültesinde Çeviri Kuram ve Uygulamaları Anabilim Dalında tamamladı (1992–96). Necdet Neydim’in Almanca’dan yaptığı şiir çevirileri (Bertholt Brecht, Peter Haertling, Günter Grass, Erich Kaestner, Erich Fried,Sarah Kirsch, Rilke) İnsancıl, Cumhuriyet Kitapdergi lerinde; Çocuk Edebiyatı öykü, şiir ve çevirileri Kırmızı Fare, Milliyet Kardeş, Ebe Sobe dergilerinde; Çocuk Edebiyatı üzerine eleştiri yazıları Cumhuriyet Kitap, Dünya Kitap, Vatan Kitap, Virgül, Varlık, Çoluk Çocuk dergilerinde yayımlandı. Alman Çocuk Edebiyatı yazarları Peter Haertling ve Janosch’tan, Avusturya Çocuk Edebiyatı yazarı Christine Nöstlinger‘den çeviriler yaptı. İstanbul’da yayın yapan Açık Radyo’da Lambanın Cini Çocuk Kültürü ve Edebiyatı Programını (Ekim 2002-Nisan 2003) hazırladı ve sundu.
Münih Uluslararası Gençlik Kütüphanesinde üç ay araştırmalarda bulunan Necdet Neydim’in Çocuk ve Gençlik Edebiyatına dönük şiir, öykü, roman ve araştırma kitapları bulunmakta.
Alman Dili Eğitimi Çeviri Kuram ve Uygulamaları Bilim Dalında 80 Sonrası Para digma Değişimi Açısından Çeviri Çocuk Edebiyatı başlıklı çalışmasıyla 2000 yılında doktorasını tamamlayan Necdet Neydim, 2003 yılında Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. Almanca, İngilizce ve Fransızca Mütercim Tercümanlık Anabi lim Dallarında kültür derslerinin yanı sıra Metin İnceleme, Metin Yazarlığına Giriş, Karşılaştırmalı Edebiyat, Yazılı Anlatım, Karşılaştırmalı Dilbilgisi, Biçem Söylem Çözümlemesi, Çeviribilim Alanları, Terimbilgisi, Temel Çeviri Becerileri, Formasyon, dersleri vermiş ve vermektedir.
Neydim, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde iki yıl Çocuk Edebiyatı ve Çeviri Çocuk Edebiyatı, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çeviri Bölümü Almanca Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalında bir yıl Karşılaştırmalı Edebiyat ve Çeviride Özel Alanlar Edebiyat dersleri verdi.
ÇIKEDAD’ın (Çocuk ve İlkgençlik Kültürü ve Edebiyatı Araştırmacıları Derneği) kurucu başkanı ÇAM(Çocuk Araştırmaları Merkezi) kurucusu, Çocuk Hakları Koalisyonu kurucularından, Çocuk İhmal İstismarını Önleme Platformu Medya Grubu kurucularından, ÇGYD (Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği) yönetim kurulu üyesi, TÇYOV (Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı) yönetim kurulu üyesi.

 

Giriş Bilgileri

e-Seminerimiz 500 misafir kullanıcı ile sınırlıdır. Saat 16:00 dan önce kimse toplantı salonuna alınmayacaktır. 16:00 dan itibaren 500 kişiden sonra katılımcı alamayacağımızı belirtmek isteriz.

Seminere katılabilmek için yukarıdaki linke tıklamanız ve açılan pencerede
" Misafir olarak giriş yap" seçeneği seçili iken,
" İsminizi yazın" kısmına adınızı soyadınızı yazıp,
" Odaya giriş yap" butonuna tıklamanız yeterlidir. Onay aşamasından sonra toplantıya yönlendirileceksiniz
.

Seminerimiz, misafirimizin izni doğrultusunda her zaman izlenecek şekilde ekampüs'te yer alacaktır.
Seminere katılamayacaksanız ama yine de sorularınız varsa, http://www.orav.org.tr/anket/Mart12 adresinde, veya twitter'da #seminerORAV hashtag'iyle sorabilirsiniz.

Seminere Blackberry, Android, ve Apple cihazlarınızdan ücretsiz indirebileceğiniz Adobe Connect uygulamasıyla da katılabilirsiniz. İndirme linkleri: http://www.adobe.com/tr/products/adobeconnect/feature-details/adobe-connectmobile.html

Seminer boyunca ses ve görüntü problemleri yaşayabilirsiniz, bu genellikle internet hızınıza bağlı dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Sunucu taraflı bir problem olması durumu teknik ekip tarafından takip edildiğinden, moderatör tarafından bilgilendirilirsiniz