e-Seminer Jülide Işıl Bağatur "Farklı Öğrenen Çocukların Eğitimi"

e-Seminer Jülide Işıl Bağatur "Farklı Öğrenen Çocukların Eğitimi"

Jülide Işıl Bağatur tarafından sunulacak olan "Farklı Öğrenen Çocukların Eğitimi " konulu e-seminerimize davetlisiniz. Soru-cevap bölümlerinden oluşacak e-seminerimize aşağıdaki link ile belirtilen gün ve saatte ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Seminer Bilgileri
Konuk Jülide Işıl Bağatur
Seminer Tarihi 9 Nisan 2014, Çarşamba
Saat Aralığı 16:00-17:00
Seminer Konusu Farklı Öğrenen Çocukların Eğitimi
Seminer Linki Seminere katılma linki
Soru Linki Buradan sorularınızı sorabilirsiniz

 

e-Seminer Konusu: Farklı Öğrenen Çocukların Eğitimi
Bu e-Seminerin temel amacı, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların eğitim hakkı – özel eğitim, hak ve uygulamaları konusunda katılımcıları bilgilendirmektedir. Türkiye’de özel eğitim denildiğinde, ilk akla gelen kavram “engelli eğitimi” olmaktadır. Hâlbuki engelli eğitimi, özel eğitim içerisinde sadece bir alt bölümdür; özel eğitim bunun çok üstünde bir kavramı ifade eder. Yasadaki tanımına bakıldığında özel eğitime ihtiyacı olan birey; çeşitli nedenlerle bireysel ve gelişim özellikleri ile eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından beklenilen düzeyden anlamlı farklılık gösteren bireyi anlatır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyin yer aldığı spektrum çok geniştir, öyle ki, bir ucunda çok ağır zihinsel engellilik durumu diğer ucunda ise üstün zeka ve yeteneklilik halleri yer alır. Eğitimde çok önem kazanan “eğitimde farklılaştırma” ve “bireyselleştirilmiş eğitim” uygulamaları esasında özel eğitim anlamına gelmektedir. Eğitimde kaynaştırma ve daha ileri bir adım olan bütünleştirme uygulamaları fırsat eşitliği ilkesi uyarınca tüm öğrencilerin kendi potansiyelini en üst düzeyde gerçekleştirmesine yarayacak eğitimi almasının gerek şartıdır. Çoğu ülkedeki deneyimler, özel eğitim ihtiyaçları bulunan çocuklar ve gençlerin bütünleştirilmesinin bir topluluk içerisindeki bütün çocuklara hizmet veren “bütünleştirme okulları” dahilinde en iyi şekilde sağlandığını göstermektedir. İmzalanan uluslararası sözleşmeler uyarınca Türkiye’nin vizyonu ve taahhüdü bir bütünleştirme modeline yöneliktir. Ülkemizde eğitimin her tür ve kademesinde yer alan resmi ve özel okullarda eğitimde farklılaştırma yani özel eğitimin uygulanması zorunludur. E- Seminerde özel eğitim mevzuat ve uygulamaları konusunda bilgi verilecektir.

Jülide Işıl Bağatur kimdir?
Eğitim ve Özel Eğitim Hukukçusudur.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yılında mezun olmuştur. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını yapmıştır. “Özel Eğitim Gereksinimi Olan Çocuklar ve Eğitimci, Hekim ve Hukukçu İşbirliğinin Sağlanması” hakkında Yüksek Lisans tezini tamamlamıştır.2012 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Özel Hukuk Doktoraya devam etmektedir. 1986 yılından beri Av. Dr. M. Çağrı Bağatur ile 50 yıla yaklaşan bir geçmişi bulunan Bağatur Avukatlık Bürosu’nda ortak avukat olarak çalışmaktadır. Çalışma alanları arasında ağırlıklı olarak eğitim hukuku ve özel eğitim mevzuatı bulunmaktadır. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen 1.Özürlüler Şur’a’ sında “mevzuat komisyonu”nda görev almıştır.
Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde “Özel Eğitim ve Yasalar” konulu lisans derslerini vermektedir.
Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nde “Özel Eğitim ve Yasalar” konulu lisans derslerini vermektedir.
Özel Eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim hakkı konusunda çalışmaları ve makaleleri bulunmaktadır. MEB, yerel yönetimler, okullar, çeşitli dernek ve vakıfların düzenlediği bir çok sempozyum, seminer ve toplantılarda konuşmacı olarak yer almıştır. Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği tarafından düzenlenen çeşitli ulusal kongrelerde 2004 yılından itibaren “Okulda Hukuk” “Özel Eğitim Hukuku” konularında konuşmacı olarak yer almıştır.
Yayınlanmış olan yayınları arasında özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim hakkı konusunda birçok çalışmaları ve makaleleri bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere yerel yönetimler, okullar, çeşitli dernek ve vakıfların düzenlediği bir çok sempozyum, seminer ve toplantılar ile Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği tarafından düzenlenen ulusal kongrelerde çeşitli defalar “Okulda Hukuk” “Özel Eğitim Hukuku” konularında konuşmacı olarak yer almıştır.
Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Yayını için (Yayın no:7) “Özürlü Sağlık Kurulu Raporu konusunda Hukuki Yaklaşım” kısmını hazırlamıştır. Yine Down Sendromu Derneği tarafından basım ve yayımı yapılan “Down Sendromlu Bebekler” isimli kitabın “Türkiye’de Yasal Haklar ve Zorluklar” başlıklı bölümünü hazırlamıştır. STK ve MEB, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile çalışmalarda bulunmuştur. Son olarak MEB’in Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi’ne uzman olarak katılmış,  “mevzuat ve stratejik plan” başlığı altında “Özel Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi, Uluslararası Sözleşmeler, İlkeler, Standartlar ve Türk Özel Eğitim Mevzuatı açısından Sorunlar, Tespit ve Önerileri” hazırlamıştır. Yukarıdaki konularda halen devam eden çok sayıda çalışması bulunmaktadır.
Dernek ve Vakıflara amaçları doğrultusunda hukuki destek vermekte ve birçok Sosyal Sorumluluk Projesinde yer almaktadır.

 

Giriş Bilgileri

e-Seminerimiz 500 misafir kullanıcı ile sınırlıdır. Saat 16:00 dan önce kimse toplantı salonuna alınmayacaktır. 16:00 dan itibaren 500 kişiden sonra katılımcı alamayacağımızı belirtmek isteriz.

Seminere katılabilmek için yukarıdaki linke tıklamanız ve açılan pencerede
" Misafir olarak giriş yap" seçeneği seçili iken,
" İsminizi yazın" kısmına adınızı soyadınızı yazıp,
" Odaya giriş yap" butonuna tıklamanız yeterlidir. Onay aşamasından sonra toplantıya yönlendirileceksiniz
.

Seminerimiz, misafirimizin izni doğrultusunda her zaman izlenecek şekilde ekampüs'te yer alacaktır.
Seminere katılamayacaksanız ama yine de sorularınız varsa, http://www.orav.org.tr/anket/esanket adresinde, veya twitter'da #seminerORAV hashtag'iyle sorabilirsiniz.

Seminere Blackberry, Android, ve Apple cihazlarınızdan ücretsiz indirebileceğiniz Adobe Connect uygulamasıyla rahatlıkla katılabilirsiniz. tek yapmanız gereken toplantı adresini kurduğunuz programa girmek ve misafir olarak giriş yap seçeneğini seçmektir. Program indirme linkleri: http://www.adobe.com/tr/products/adobeconnect/feature-details/adobe-connectmobile.html

Seminer boyunca ses ve görüntü problemleri yaşayabilirsiniz, bu genellikle internet hızınıza bağlı dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Sunucu taraflı bir problem olması durumu teknik ekip tarafından takip edildiğinden, moderatör tarafından bilgilendirilirsiniz