e-Seminer Mine Göl Güven "SBS Değil SBG: Çocuklarla Sevgi, Bağ ve Güven İlişkisi Geliştirme"

e-Seminer Mine Göl Güven "SBS Değil SBG: Çocuklarla Sevgi, Bağ ve Güven İlişkisi Geliştirme"

Mine Göl Güven tarafından sunulacak olan "SBS Değil SBG: Çocuklarla Sevgi, Bağ ve Güven İlişkisi Geliştirme " konulu e-seminerimize davetlisiniz. Soru-cevap bölümlerinden oluşacak e-seminerimize aşağıdaki link ile belirtilen gün ve saatte ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Seminer Bilgileri
Konuk Mine Göl Güven
Seminer Tarihi 16 Nisan 2014, Çarşamba
Saat Aralığı 16:00-17:00
Seminer Konusu SBS Değil SBG: Çocuklarla Sevgi, Bağ ve Güven İlişkisi Geliştirme
Seminer Linki Seminere katılma linki
Soru Linki Buradan sorularınızı sorabilirsiniz

 

e-Seminer Konusu: SBS Değil SBG: Çocuklarla Sevgi, Bağ ve Güven İlişkisi Geliştirme
Birbirimizi tanımalıyız. İlgilerimiz, ihtiyaçlarımız, birbirimizden beklentilerimiz neler bilmeliyiz. Üzüntü ve sevincimizi paylaşmalıyız. 
Sadece birileri değil, hepimiz varolmalıyız. Günün telaşı içinde günü kurtarmak, zaman içinde boğulmak öğretmenlere göre değil. İlişki kurmak ve geliştirmek için zaman ayırmalıyız. Eğer toplumun küçük bir yansıması ise sınıf ve okul, o toplumun liderlerinden biri olmalıyız, öğrencilerimize rehberlik etmeli onlara yol göstermeliyiz. Bunu yaparken örnek insan olmalıyız.
   Olumlu ilişkilerin temelinde ise bizi olumlu veya olumsuz yönde etkileyen verileri nesnel gözle değerlendirme özelliğine sahip ve kendimizle barışık  olmak yatıyor. Bu kişisel gelişim e-seminerinde, sevgi, bağ ve güven ilişkisi geliştirme ve bu yöndeki çabalarımıza ket vuracak riskleri tanıma ile ilgili bilgi ve deneyimler paylaşılacaktır.

Mine Göl Güven kimdir?
Dr. Mine Göl-Güven 1997 yılında, İstanbul Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans derecesiyle mezun olmuştur. Ardından yüksek lisans derecesini Syracuse Üniversitesi,  Çocuk ve Aile Araştırmaları Bölümü'nden 2001 yılında, ardından Pennsylvania Eyalet Üniversitesi, Eğitim Programları ve Öğretimi Bölümü'nden doktora derecesini almıştır. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. Okul ve program değerlendirmeleri ve hizmet öncesi ve hizmet içi öğretmen eğitiminde uzmanlaşmış, özellikle çocukların sosyo-duygusal gelişimlerini destekleyici program geliştirme konusunda çalışmaları olmuştur. Okulöncesi kurumlarının kalite değerlendirmesi; yetişkin çocuk oyununda davranış, etkileşim ve iletişim; ebeveynlik davranışında kültürel ve etnik çeşitlilik konularında araştırmaları vardır. 2008 yılından bu yana Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde program geliştirme ve öğretmen eğitimleri konularında Türkiye'nin çeşitli illerinde çalışmalarına devam etmektedir. DPT’nin desteklediği İstanbul ve Mardin’de “Beşte Beş: Erken Çocukluk ve Erken Beceri (EÇEB) Programı: Sosyal Becerilerin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi” ve İstanbul İl Milli Eğitim Genel Müdürlüğü’nün desteklediği “İlkokul 1. Sınıfların İşbirliği ve Katılımcılığı Destekleme” projelerini planlamış ve yürütmüştür. Çocuğun oyun oynama hakkı ve çocuk dostu çevreler yaratma ve etkileşimler geliştirme konularında çalışmalarına devam etmektedir.

 

Giriş Bilgileri

e-Seminerimiz 500 misafir kullanıcı ile sınırlıdır. Saat 16:00 dan önce kimse toplantı salonuna alınmayacaktır. 16:00 dan itibaren 500 kişiden sonra katılımcı alamayacağımızı belirtmek isteriz.

Seminere katılabilmek için yukarıdaki linke tıklamanız ve açılan pencerede
" Misafir olarak giriş yap" seçeneği seçili iken,
" İsminizi yazın" kısmına adınızı soyadınızı yazıp,
" Odaya giriş yap" butonuna tıklamanız yeterlidir. Onay aşamasından sonra toplantıya yönlendirileceksiniz
.

Seminerimiz, misafirimizin izni doğrultusunda her zaman izlenecek şekilde ekampüs'te yer alacaktır.
Seminere katılamayacaksanız ama yine de sorularınız varsa, http://www.orav.org.tr/anket/esanket adresinde, veya twitter'da #seminerORAV hashtag'iyle sorabilirsiniz.

Seminere Blackberry, Android, ve Apple cihazlarınızdan ücretsiz indirebileceğiniz Adobe Connect uygulamasıyla rahatlıkla katılabilirsiniz. Tek yapmanız gereken toplantı adresini kurduğunuz programa girmek ve misafir olarak giriş yap seçeneğini seçmektir. Program indirme linkleri: http://www.adobe.com/tr/products/adobeconnect/feature-details/adobe-connectmobile.html

Seminer boyunca ses ve görüntü problemleri yaşayabilirsiniz, bu genellikle internet hızınıza bağlı dalgalanmalardan kaynaklanmaktadır. Sunucu taraflı bir problem olması durumu teknik ekip tarafından takip edildiğinden, moderatör tarafından bilgilendirilirsiniz